Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes. Piekrītot sīkdatņu izmantošanai, tiks nodrošināta tīmekļa vietnes optimāla darbība.
Turpinot vietnes apskati, jūs piekrītat, ka izmantosim sīkdatnes jūsu ierīcē. Savu piekrišanu jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes. Sīkdatņu politika...

Programmas

Profesionālā vidējās izglītības programma: Ēdināšanas pakalpojumi

Iegūstamā kvalifikācija: Konditors

Profesionālās kvalifikācijas līmenis: 4. Latvijas kvalifikāciju ietvarstruktūras (LKI) līmenis

Prasības attiecībā uz iepriekš iegūto izglītību: pamatizglītība

Profesionālās izglītības programmas īstenošanas ilgums: 4 gadi (5768 stundas)

Darba vidē balstīta, modulārā programma

Konditors organizē savu darbu konditorejas vai ēdināšanas uzņēmumā – sagatavo atbilstošās izejvielas, gatavo un noformē dažādas sarežģītības konditorejas izstrādājumus un desertus, ievērojot receptūru un tehnoloģiskās kartes prasības.

Profesionālās izglītības programmas sasniedzamie rezultāti

Izglītības procesā apgūt zināšanas, prasmes un kompetences:

  • plānot savu darbu un visu saistīto resursu racionālu izmantošanu un sadarboties ar kolēģiem darbu plānošanā un izpildē dažādos termiņos;
  • pārbaudīt un sagatavot tehnoloģisko aprīkojumu, inventāra gatavību ražošanas procesam;
  • kontrolēt receptūru un tehnoloģisko karšu prasību un tehnoloģisko procesu ievērošanu kopējā ražošanas procesā;
  • nodrošināt nepieciešamo ražošanas procesa dokumentācijas izveidi un apriti;
  • pieņemt produktus un izejvielas no noliktavas un piegādātājiem, sagatavot tās ražošanas procesam;
  • svērt un dozēt produktus un izejvielas, veikt produktu un izejvielu pirmapstrādi;
  • ievērot izejvielu uzglabāšanas režīmus un prasības pirmapstrādē, kontrolēt izejvielu kvalitāti;
  • nodrošināt izstrādājumu ražošanas tehnoloģiskos procesus;
  • izvērtēt produktu un izstrādājumu kvalitātes rādītājus, to izmaiņas ražošanas laikā;
  • sagatavot izejvielas, produktus, materiālus un piedevas;
  • gatavot dažādu miltu veidu maizes mīklas, dažādas sarežģītības un veida maizes izstrādājumus, apstrādāt un noformēt gatavo maizi un tās izstrādājumus.
  • gatavot mīklas dažādiem konditorejas izstrādājumiem, desertiem dažādus apdares krēmus, masas un pildījumus, cept sagatavotos starpproduktus un izstrādājumus;
  • sagatavot dažādus materiālus konditorejas izstrādājumu noformēšanai un noformēt gatavos izstrādājumus pēc termiskās apstrādes;
  • Ievērot darba un vides aizsardzības prasības.
  • Ievērot darba tiesiskās attiecības;
  • Lietot valsts valodu, divas svešvalodas, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas.
  • Sadarboties komandā, ievērojot vispārējās un profesionālās ētikas normas.

Profesionālie priekšmeti

  • Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi
  • Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā.
  • Lietišķās saskarsmes pamatprincipi.
  • Ražošanas darba organizācija.
  • Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde.
  • Konditorejas izstrādājumu gatavošana.
  • Produktu un izstrādājumu uzglabāšana.
  • Krēmu un desertu gatavošana.
  • Maizes gatavošana un cepšana.
  • Konditorejas izstrādājumu gatavošana.
  • Krēmu un desertu gatavošana.
  • Maizes gatavošana un cepšana.
  • Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide.
  • Profesionālā saziņa svešvalodās.
  • Ražošanas darba organizācija.
  • Ēdienu gatavošanas pamatiemaņas.
  • Bāra uzkodu un sagatavju gatavošana.
  • Konditora prakse

Veterinārā klīnika

Darba laiks: Pirmdiena - Ceturtdiena. 9.00 - 18.30 (bez pārtraukuma). Klīnika atvērta pirmdienās, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās. Tālrunis:  20250228.

vet

Smiltiņa autoskola

Smiltenes tehnikums organizē "B" kategorijas autovadītāju kursus.

automaciba

Kalna ligzda

Kalnamuiža 7 
Smiltenes pag., Smiltenes nov. 
Smiltene, LV-4729, Latvia
Tālrunis: 64772173
Booking.com logo2 2
1
© 2018 Smiltenes tehnikums / Izstrādāts Tehnoloģiju Studijā