Seko mums:
Profesionālā vidējās izglītības programma
Ēdināšanas pakalpojumi
Iegūstamā kvalifikācija
Konditors
Profesionālās kvalifikācijas līmenis
4. Latvijas kvalifikāciju ietvarstruktūras (LKI) līmenis
Prasības attiecībā uz iepriekš iegūto izglītību
pamatizglītība
Profesionālās izglītības programmas īstenošanas ilgums
4 gadi (5768 stundas)


Darba vidē balstīta, modulārā programma

Konditors organizē savu darbu konditorejas vai ēdināšanas uzņēmumā – sagatavo atbilstošās izejvielas, gatavo un noformē dažādas sarežģītības konditorejas izstrādājumus un desertus, ievērojot receptūru un tehnoloģiskās kartes prasības.

Profesionālās izglītības programmas sasniedzamie rezultāti
  • Izglītības procesā apgūt zināšanas, prasmes un kompetences:
  • plānot savu darbu un visu saistīto resursu racionālu izmantošanu un sadarboties ar kolēģiem darbu plānošanā un izpildē dažādos termiņos;
  • pārbaudīt un sagatavot tehnoloģisko aprīkojumu, inventāra gatavību ražošanas procesam;
  • kontrolēt receptūru un tehnoloģisko karšu prasību un tehnoloģisko procesu ievērošanu kopējā ražošanas procesā;
  • nodrošināt nepieciešamo ražošanas procesa dokumentācijas izveidi un apriti;
  • pieņemt produktus un izejvielas no noliktavas un piegādātājiem, sagatavot tās ražošanas procesam;
  • svērt un dozēt produktus un izejvielas, veikt produktu un izejvielu pirmapstrādi;
  • ievērot izejvielu uzglabāšanas režīmus un prasības pirmapstrādē, kontrolēt izejvielu kvalitāti;
  • nodrošināt izstrādājumu ražošanas tehnoloģiskos procesus;
  • izvērtēt produktu un izstrādājumu kvalitātes rādītājus, to izmaiņas ražošanas laikā;
  • sagatavot izejvielas, produktus, materiālus un piedevas;
  • gatavot dažādu miltu veidu maizes mīklas, dažādas sarežģītības un veida maizes izstrādājumus, apstrādāt un noformēt gatavo maizi un tās izstrādājumus.
  • gatavot mīklas dažādiem konditorejas izstrādājumiem, desertiem dažādus apdares krēmus, masas un pildījumus, cept sagatavotos starpproduktus un izstrādājumus;
  • sagatavot dažādus materiālus konditorejas izstrādājumu noformēšanai un noformēt gatavos izstrādājumus pēc termiskās apstrādes;
  • Ievērot darba un vides aizsardzības prasības.
  • Ievērot darba tiesiskās attiecības;
  • Lietot valsts valodu, divas svešvalodas, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas.
  • Sadarboties komandā, ievērojot vispārējās un profesionālās ētikas normas.
Profesionālie priekšmeti
  • Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi
  • Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā.
  • Lietišķās saskarsmes pamatprincipi.
  • Ražošanas darba organizācija.
  • Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde.
  • Konditorejas izstrādājumu gatavošana.
  • Produktu un izstrādājumu uzglabāšana.
  • Krēmu un desertu gatavošana.
  • Maizes gatavošana un cepšana.
  • Konditorejas izstrādājumu gatavošana.
  • Krēmu un desertu gatavošana.
  • Maizes gatavošana un cepšana.
  • Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide.
  • Profesionālā saziņa svešvalodās.
  • Ražošanas darba organizācija.
  • Ēdienu gatavošanas pamatiemaņas.
  • Bāra uzkodu un sagatavju gatavošana.
  • Konditora prakse